Πως να διαλέξω τα σωστά φώτα για το σπίτι μου

Επιλέγοντας σωστά φώτα για το σπίτι μας, μπορούμε να το μετατρέψουμε σε έναν προσωπικό παράδεισο, συνδυάζοντας αισθητική και πρακτικότητα 

Η επιλογή του σωστού φωτισμού για τα διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού σας είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο από πρακτικής όσο και από αισθητικής άποψης. Υπάρχουν έντονα φώτα και χαμηλά φώτα, κρεμαστά φωτιστικά και φωτιστικά τοίχου, πολυέλαιοι και LED. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις επιλογές φωτισμού που έχετε και πώς να επιλέξετε τον σωστό φωτισμό για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. 

Υπάρχουν τρεις τύποι φωτισμού… Ποιοι είναι αυτοί; 

Αρχικά, ας ξεκινήσουμε με τους διαφορετικούς τύπους φωτισμού που μπορείτε να επιλέξετε: 
1. Ατμοσφαιρικός φωτισμός 
2. Φωτισμός εργασίας 
3. Φωτισμός έμφασης 
Συχνά, θα διαπιστώσετε ότι κάθε δωμάτιο έχει τουλάχιστον δύο διαφορετικούς τύπους φωτισμού, αλλά υπάρχουν φορές που ένα δωμάτιο θα έχει και τους τρεις. Δείτε τι κάνει κάθε είδος φωτισμού παρακάτω. 

Πως να διαλέξω τα σωστά φώτα | Ατμοσφαιρικός φωτισμός

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός είναι γενικά η κύρια πηγή φωτός που βρίσκεται σε ένα δωμάτιο. Μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας κρεμαστά φωτιστικά έως και χωνευτά σποτ

Πως να διαλέξω τα σωστά φώτα | Φωτισμός εργασίας

Ο φωτισμός εργασίας χρησιμοποιείται για την ανάγνωση ενός βιβλίου ή για το μακιγιάζ μπροστά σε έναν καθρέφτη. Αυτά τα φώτα δεν χρησιμοποιούνται ποτέ για να φωτίσουν ένα ολόκληρο δωμάτιο, αλλά μόνο ένα σημείο του. Τα φώτα εργασίας διατίθενται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. Μπορούν να τοποθετηθούν σε τοίχο ή πάνω σε ένα γραφείο. Μερικά από αυτά έχουν ακόμη και δυνατότητες περιστροφής για να τα στρέφετε όπου χρειάζεται. 

Πως να διαλέξω τα σωστά φώτα | Φωτισμός έμφασης

Ο φωτισμός έμφασης είναι διακοσμητικός φωτισμός. Αυτά τα φώτα συνήθως τραβούν την προσοχή σε κάτι που θαυμάζετε στο σπίτι, όπως έναν πίνακα ζωγραφικής, το τζάκι ή ένα ράφι. Τα φώτα έμφασης μπορεί να είναι απλά και κομψά, αλλά μπορούν επίσης να είναι πολυτελή. Οι απλίκες και τα σποτ λειτουργούν ως φώτα έμφασης.

Τώρα που γνωρίζετε τις λεπτομέρειες σχετικά με τους τύπους φωτισμού που μπορείτε να επιλέξετε, στη συνέχεια θα πρέπει να μάθετε για τις επιλογές φωτισμού που έχετε. 

Πως να διαλέξω τα σωστά φώτα | Απλίκες 

Οι απλίκες τοποθετούνται πάντα απευθείας στον τοίχο. Συνήθως, οι απλίκες τοίχου αγοράζονται σε ζευγάρια. Οι απλίκες με περιστροφικό βραχίονα, από την άλλη πλευρά, συνήθως τοποθετούνται στο υπνοδωμάτιο, ιδανικά από τη μια και την άλλη πλευρά του κρεβατιού. 

Πως να διαλέξω τα σωστά φώτα | Κρεμαστά φωτιστικά 

Τα κρεμαστά φωτιστικά κρέμονται χαμηλά από την οροφή με ένα καλώδιο, αλυσίδα ή σύρμα κάποιου είδους. Η κύρια λειτουργία ενός κρεμαστού φωτιστικού είναι να λειτουργεί ως κεντρικός φωτισμός, είτε πάνω από την τραπεζαρία ή πάνω από το island της κουζίνας. Έχουν μεγάλη ποικιλία μεγέθους και στυλ, ενώ υπάρχουν αμέτρητες επιλογές σε αριθμό λαμπτήρων. 

Πως να διαλέξω τα σωστά φώτα | Πολυέλαιοι 

Οι πολυέλαιοι συνδυάζουν λειτουργικότητα και αίγλη, ενώ διαθέτουν αρκετούς λαμπτήρες. Αυτά τα φωτιστικά είναι πάντα κρεμαστά και προσφέρουν μια πολυτελή νότα στο σπίτι. 

Πως να διαλέξω τα σωστά φώτα | Επιτραπέζια και επιδαπέδια φωτιστικά

Τα επιτραπέζια και τα επιδαπέδια φωτιστικά αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για κάθε χώρο του σπιτιού σας. Αυτά τα φωτιστικά δεν φωτίζουν όλο το δωμάτιο, αλλά συγκεκριμένα σημεία του και βελτιώνουν την ατμόσφαιρα του χώρου. Αυτά τα φωτιστικά είναι διαθέσιμα σε αμέτρητα στυλ, μεγέθη και χρώματα. Επιπλέον, μετακινούνται εύκολα στο δωμάτιο.