Φωτισμός 2023 - Τα 4 κορυφαία trends της χρονιάς

Διαβάστε τα τέσσερα κορυφαία trends φωτισμού για το 2023

Εφόσον πρόκειται να περάσετε τόσο πολύ χρόνο στο σπίτι, δεν πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο να βεβαιωθείτε ότι ο φωτισμός σας είναι σωστός; Ο φωτισμός παίζει καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό, την αίσθηση και την «υγεία» του σπιτιού σας. Ακολουθούν οι τέσσερις κορυφαίες τάσεις φωτισμού του 2023 που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το σπίτι σας.

Φωτισμός 2023 | Έξυπνος Φωτισμός

Αγκαλιάζοντας την ψηφιακή εποχή, ο έξυπνος φωτισμός συνεχίζει να φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο φωτίζουμε τους χώρους μας. Το 2023, υπάρχει μια αύξηση της ζήτησης για έξυπνα συστήματα φωτισμού που προσφέρουν ευκολία, ενεργειακή απόδοση και προσαρμογή. Αυτά τα συστήματα, που συχνά ελέγχονται μέσω smartphones ή φωνητικών εντολών, επιτρέπουν στους χρήστες να ρυθμίζουν τη φωτεινότητα και τη θερμοκρασία χρώματος χωρίς κόπο. Ενσωματώνοντας στο χώρο σας έξυπνα συστήματαέξυπνα φωτιστικά ή έξυπνους λαμπτήρες ο φωτισμός προσαρμόζεται στις προτιμήσεις σας με το πάτημα ενός κουμπιού, δημιουργώντας εξατομικευμένη ατμόσφαιρα για διαφορετικές περιστάσεις.

Φωτισμός 2023 | Μίνιμαλ Φωτιστικά

Η μινιμαλιστική προσέγγιση έχει πάρει κεντρική θέση στο σχεδιασμό φωτισμού. Το 2023, τα κομψά και διακριτικά φωτιστικά κερδίζουν δημοτικότητα, δίνοντας έμφαση στις καθαρές γραμμές και τα διακριτικά σχέδια που συνδυάζονται άψογα με τους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους. Αυτά τα μίνιμαλ φωτιστικά συχνά λειτουργούν και ως έργα τέχνης, ενισχύοντας την αισθητική των χώρων ακόμη και όταν είναι απενεργοποιημένα. Από τα γραμμικά κρεμαστά LED μέχρι τις γεωμετρικά εμπνευσμένες απλίκες, αυτά τα φωτιστικά επαναπροσδιορίζουν τον φωτισμό ως θεμελιώδες στοιχείο του εσωτερικού σχεδιασμού, συμπληρώνοντας τη συνολική ατμόσφαιρα χωρίς να την υπερτονίζουν.

Φωτισμός 2023 | Βιομηχανικός Φωτισμός

Οι τάσεις φωτισμού το 2023 αγκαλιάζουν σχέδια εμπνευσμένα από τη βιομηχανία. Η ακατέργαστη και χρηστική αισθητική του βιομηχανικού φωτισμού -που χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων από εκτεθειμένους λαμπτήρες και μεταλλικά φινιρίσματα- προσδίδει μια πινελιά κομψότητας στους χώρους σας. Αυτή η τάση αποτίνει φόρο τιμής στη βιομηχανική κληρονομιά, ενώ παράλληλα εμπλουτίζει τους σύγχρονους χώρους με μια αίσθηση αυθεντικότητας και χαρακτήρα.

Φωτισμός 2023 | Track Lighting - Φωτισμός με ράγες

Ο φωτισμός με ράγες λειτουργεί ως πηγή γενικού φωτισμού, αποτελεί μια διαχρονική τάση, συνδυάζοντας την εξοικονόμηση χρημάτων με αμέτρητες επιλογές φωτισμού! Τα φωτιστικά ράγας προσφέρουν τρομερή ευελιξία καθώς σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τον φωτισμό, ακόμη και μετά την εγκατάστασή τους.

Έτσι, μπορείτε να φωτίσετε τους χώρους σας με διαφορετικό τρόπο ανά πάσα στιγμή. Ο φωτισμός με ράγες μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σποτ ή κρεμαστά φωτιστικά, τα οποία μπορείτε να μετακινήσετε όποτε επιθυμείτε, αναδεικνύοντας διαφορετικά σημεία του χώρου σας.

τελευταία άρθρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

FAQs