Φωτισμός Μικρών Χώρων – Ιδανικές λύσεις

Ο φωτισμός μικρών χώρων μπορεί να γίνει με έξυπνο και πρακτικό τρόπο, επιτρέποντάς μας να κερδίσουμε χώρο και να αποκτήσουμε φως  

Το Internet μπορεί να είναι γεμάτο από τρομερές ιδέες για την ανακαίνισή σας, αλλά η μικρή κουζίνα σας δεν μπορεί να χωρέσει αυτόν τον πολυέλαιο 20 λαμπτήρων που ανακαλύψατε. Ήρθε η ώρα να αγκαλιάσετε τον μικρό σας χώρο και να επιλέξετε φωτιστικά που θα τον αναδείξουν. 

Φωτισμός Μικρών Χώρων | Απλίκα τοίχου 

Αυτά τα μικροκαμωμένα φωτιστικά τοποθετούνται στον τοίχο της επιλογής σας και δεν πιάνουν πολύτιμο χώρο όπως συνηθίζουν να κάνουν τα επιτραπέζια και τα φωτιστικά δαπέδου. Συνήθως εγκαθιστάτε αυτά τα φωτιστικά σε ζευγάρια. Αντί να χρησιμοποιείτε μια σειρά από φωτιστικά οροφής τοποθετημένα στο κέντρο ενός στενού δωματίου, προσθέστε απλίκες σε μια γραμμή κατά μήκος ενός τοίχου για να κάνετε τον χώρο σας πιο ευρύ, ειδικά στις δύο πλευρές του καθρέφτη σας ή στο κρεβάτι σας. 

Πώς να φωτίσω μικρούς χώρους; | Ταινίες LED και φώτα φθορισμού T5 

Για διακριτικό φωτισμό κάτω από τα ντουλάπια, δεν υπάρχει τίποτα πιο ευέλικτο από τις ταινίες LED. Είναι διαθέσιμες σε πολλά μεγέθη και μπορούν να κάνουν γωνίες 90 μοιρών, επιτρέποντάς τα να χωράνε σε πολλά μέρη, όπως συρτάρια και πίσω από τηλεοράσεις. Πολλές ταινίες LED έχουν αυτοκόλλητο, ώστε να μπορείτε να τις κολλήσετε όπου θέλετε σε διάφορα σχήματα και σχέδια. Εναλλακτικά, τα φώτα φθορισμού T5 χωράνε κάτω από τα περισσότερα ράφια, αρκεί να ληφθεί υπόψη το επιπλέον ύψος που προσθέτει το συνοδευτικό εξάρτημα στο προφίλ του φωτός. 

Πώς να φωτίσω μικρούς χώρους; | Φωτιστικά ράγας

Στις τελευταίες τάσεις, οι επαγγελματίες σχεδιαστές εσωτερικών χώρων προτιμούν να χρησιμοποιούν φωτιστικά ράγας σε μικρά δωμάτια αντί για ανεξάρτητα φωτιστικά. Χρησιμοποιώντας μικρά φωτιστικά ράγας, μπορείτε να επικεντρώσετε το φως όπου το χρειάζεστε, ενώ παράλληλα κερδίζετε χώρο. Συμβουλή για τον φωτισμό: Στρέψατε τα φώτα σας στους καθρέφτες και τις ανακλαστικές επιφάνειες για να δημιουργήσετε περισσότερο φως και να κάνετε το δωμάτιο μεγαλύτερο.

Πώς να φωτίσω μικρούς χώρους; | Το επιτραπέζιο ή το φωτιστικό δαπέδου

Ένα καλά τοποθετημένο επιτραπέζιο ή επιδαπέδιο φωτιστικό έχει το πλεονέκτημα ότι είναι στενό και φορητό. Τοποθετήστε τα φωτιστικά δαπέδου κοντά στις γωνίες για να εξαλείψετε τις σκοτεινές εσοχές. Χρησιμοποιήστε περισσότερες από μία πηγές φωτισμού σε αντίθετες γωνίες για να εξασφαλίσετε ότι το φως φτάνει στη μέση του δωματίου. Ωστόσο, τα επιτραπέζια φωτιστικά και τα φωτιστικά δαπέδου μπορεί να καταλαμβάνουν χώρο οπότε κρατήστε το χώρο γύρω από αυτά απαλλαγμένο από άλλα αντικείμενα για να έχετε ένα τακτοποιημένο δωμάτιο. 

Πώς να φωτίσω μικρούς χώρους; | Μίνιμαλ φωτιστικά

Ανεξάρτητα από το είδος φωτιστικού που θα επιλέξετε για τους χώρους σας, μια καλή τακτική είναι να επιλέξετε μίνιμαλ φωτιστικά. Οι απλές γραμμές τους δεν υπερφορτώνουν το χώρο και ταυτόχρονα προσφέρουν στυλ και ιδανικό φωτισμό.

Πώς να φωτίσω μικρούς χώρους; | Κρεμαστά φωτιστικά

Τα κρεμαστά φωτιστικά είναι μια εξαιρετική επιλογή—αν έχετε το ύψος της οροφής για αυτά. Κατά μέσο όρο, θέλετε τα φωτιστικά να κρέμονται 75 έως 90 εκατοστά πάνω από μια επιφάνεια ή ένα μέτρο πάνω από το island της κουζίνας σας για να έχετε ομοιόμορφο φωτισμό. Τα κρεμαστά φωτιστικά συνήθως έχουν ρυθμιζόμενες αλυσίδες ή κορδόνια, αλλά τα δωμάτια με χαμηλά ταβάνια μπορεί να μην έχουν το διάκενο για να τα κρεμάσετε σωστά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυμνούς λαμπτήρες ψυχρού φωτός για απαλό, ευρέως διαδεδομένο φως ή να δοκιμάσετε μια σειρά από μεγάλους λαμπτήρες-αντίκες για μια νοσταλγική εμφάνιση. 

Πώς να φωτίσω μικρούς χώρους; | Πολυέλαιοι

Στην πραγματικότητα, πολλοί πολυέλαιοι, λόγω της διαμέτρου και του ύψους τους, θα κυριαρχήσουν στο δωμάτιό σας, κάνοντάς το να φαίνεται μη ισορροπημένο και πολύ γεμάτο. Μπορείτε να δοκιμάσετε μια δημοφιλή τάση, χρησιμοποιώντας μίνι πολυελαίους, με τρεις ή τέσσερις λάμπες, για να σας δώσουν την αίγλη που θέλετε. 

Πώς να φωτίσω μικρούς χώρους; | Χωνευτά φώτα

Τα χωνευτά φώτα είναι ιδανικά φωτιστικά για δωμάτια με περιορισμένο χώρο. Τοποθετούνται στην οροφή, δίνοντάς σας μια τακτοποιημένη και καθαρή εμφάνιση, μαζί με το φως που χρειάζεστε. Με οποιοδήποτε χωνευτό εξάρτημα, θα χρειαστεί να κάνετε μερικές τρύπες στην οροφή.

τελευταία άρθρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

FAQs