Πώς να επιλέξω φώτα για το δωμάτιο του μωρού;

Ο φωτισμός του δωματίου του μικρού ή νεογέννητου παιδιού καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής του ίδιου και των γονιών του  

Ο σχεδιασμός ενός βρεφικού δωματίου μπορεί να είναι μια συναρπαστική και διασκεδαστική εμπειρία, αλλά είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι τα μωρά έχουν συγκεκριμένες ανάγκες όταν πρόκειται για φωτισμό. Ο σωστός φωτισμός μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση υγιών προτύπων ύπνου, να δημιουργήσει ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον και να ενισχύσει την ανάπτυξη της όρασης και της παρατηρητικότητας του μωρού σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές και ιδέες για το φωτισμό του δωματίου του.

Φωτισμός Δωματίου Μωρού | Κεντρικός φωτισμός

Ο κεντρικός φωτισμός είναι η κύρια πηγή φωτός σε ένα δωμάτιο. Στο δωμάτιο ενός μωρού, ο φωτισμός πρέπει να είναι απαλός και διάχυτος, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα. Ο σκληρός, έντονος φωτισμός μπορεί να είναι υπερβολικά διεγερτικός για ένα μωρό και μπορεί να διαταράξει τον ύπνο του. 

Ένας τρόπος για να επιτύχετε τον ιδανικό κεντρικό φωτισμό είναι η χρήση φωτιστικών οροφής σε συνδυασμό με διακόπτες dimmer. Αυτά τα φωτιστικά μπορούν να παρέχουν άπλετο φωτισμό ενώ σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα όπως απαιτείται. 

Φωτισμός Δωματίου Μωρού | Φωτισμός εργασίας

Ο φωτισμός εργασίας έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εστιασμένο φωτισμό για συγκεκριμένες εργασίες, όπως το τάισμα, η αλλαγή ή το παιχνίδι. Στο δωμάτιο ενός μωρού, ο φωτισμός εργασίας πρέπει να είναι απαλός και ζεστός, παρέχοντας αρκετό φως για να δείτε τι κάνετε χωρίς να είναι πολύ έντονο. 
Ένα επιτραπέζιο φωτιστικό ή φωτιστικό δαπέδου με χαμηλής έντασης, ζεστό λαμπτήρα μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για φωτισμό εργασίας στο δωμάτιο. Σκεφτείτε να τοποθετήσετε ένα πορτατίφ σε ένα χαμηλό τραπέζι ή ράφι κοντά στην περιοχή ταΐσματος ή αλλαγής του μωρού σας, φροντίζοντας το φως να κατευθύνεται μακριά από το πρόσωπό του.

Τα φωτάκια νυκτός είναι επίσης ένας δημοφιλής τύπος φωτισμού για τα βρεφικά δωμάτια. Παρέχουν μια απαλή, ανακουφιστική λάμψη που μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να αισθάνεται ασφαλές τη νύχτα. Αναζητήστε φωτάκια νυκτός με πολλές ρυθμίσεις φωτεινότητας, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε το επίπεδο φωτός στις ανάγκες του.

Φωτισμός Δωματίου Μωρού | Συμβουλές

Ο φωτισμός εργασίας έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εστιασμένο φωτισμό για συγκεκριμένες εργασίες, όπως το τάισμα, η αλλαγή ή το παιχνίδι. Στο δωμάτιο ενός μωρού, ο φωτισμός εργασίας πρέπει να είναι απαλός και ζεστός, παρέχοντας αρκετό φως για να δείτε τι κάνετε χωρίς να είναι πολύ έντονο. 
Ένα επιτραπέζιο φωτιστικό ή φωτιστικό δαπέδου με χαμηλής έντασης, ζεστό λαμπτήρα μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για φωτισμό εργασίας στο δωμάτιο ενός μωρού. Σκεφτείτε να τοποθετήσετε ένα πορτατίφ σε ένα χαμηλό τραπέζι ή ράφι κοντά στην περιοχή ταΐσματος ή αλλαγής του μωρού σας, φροντίζοντας το φως να κατευθύνεται μακριά από το πρόσωπό του.

Όταν σχεδιάζετε τον φωτισμό για το δωμάτιο του μωρού σας, υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου: 

Αποφύγετε να λάμπει άμεσο φως στα μάτια του. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πηγές φωτός είναι τοποθετημένες και κατευθυνόμενες με τρόπο που ελαχιστοποιεί την αντανάκλαση και τις σκιές, οι οποίες μπορεί να είναι υπερδιεγερτικές ή να προκαλέσουν καταπόνηση των ματιών.
Χρησιμοποιήστε λαμπτήρες χαμηλής έντασης. Επιλέξτε λαμπτήρες με θερμοκρασία χρώματος 2700K ή χαμηλότερη, που θα δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο του.

  • Επεξεργασία
  • Duplicate Widget
  • Remove Widget
    Χρησιμοποιήστε λαμπτήρες χαμηλής έντασης. Επιλέξτε λαμπτήρες με θερμοκρασία χρώματος 2700K ή χαμηλότερη, που θα δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο του μωρού σας.

Χρησιμοποιήστε φωτιστικά και λαμπτήρες ασφαλείας για παιδιά. Αναζητήστε εξαρτήματα και λαμπτήρες που είναι ασφαλή για τα παιδιά, χωρίς εκτεθειμένες καλωδιώσεις ή καυτές επιφάνειες.

Εξετάστε το ενδεχόμενο εγκατάστασης ενός διακόπτη dimmer. Ένας διακόπτης dimmer μπορεί να σας επιτρέψει να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα του φωτισμού σας όπως χρειάζεται, δημιουργώντας ένα πιο ευέλικτο και προσαρμόσιμο σχέδιο φωτισμού.

Ο φωτισμός είναι μια σημαντική πτυχή της δημιουργίας ενός ασφαλούς και άνετου περιβάλλοντος για το μωρό σας. Ενσωματώνοντας απαλό και διάχυτο ατμοσφαιρικό φωτισμό, και ζεστό και απαλό φωτισμό εργασίας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα καλά διαμορφωμένο σχέδιο φωτισμού που καλύπτει τις ανάγκες του μωρού σας και βελτιώνει τη συνολική του ευεξία. Λάβετε υπόψη τη θέση και την κατεύθυνση των πηγών φωτός σας και την ασφάλεια των φωτιστικών και των λαμπτήρων σας.

τελευταία άρθρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

FAQs