Φωτισμός Αποθήκης – Πώς να το κάνετε σωστά;

Μια τακτοποιημένη αποθήκη χρειάζεται και τον σωστό φωτισμό ώστε να είναι εύκολο να βρείτε όσα έχετε αποθηκευμένα σε αυτήν 

Οι αποθήκες είναι εξαιρετικά εύχρηστοι χώροι που μας επιτρέπουν να αποθηκεύσουμε αντικείμενα. Ας δούμε μερικές συμβουλές και ιδέες για το φωτισμό της αποθήκης του σπιτιού σας, καθιστώντας την ευκολότερη και ασφαλέστερη στη χρήση.

Φωτισμός Αποθήκης | Φωτισμός περιβάλλοντος 

Ο φωτισμός περιβάλλοντος, γνωστός και ως γενικός φωτισμός, είναι η κύρια πηγή φωτός σε ένα δωμάτιο. Σε μια οικιακή αποθήκη, ο φωτισμός περιβάλλοντος πρέπει να είναι έντονος και ομοιόμορφος, παρέχοντας άπλετο φωτισμό σε όλο το χώρο. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή ατυχημάτων και θα διευκολύνει την εύρεση αυτού που ψάχνετε. 

Ένας τρόπος για να επιτευχθεί ο ιδανικός φωτισμός περιβάλλοντος είναι η χρήση λαμπτήρων φθορισμού. Τα φώτα φθορισμού είναι ενεργειακά αποδοτικά και μακράς διάρκειας, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για οικιακή αποθήκη. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε φωτιστικά με διαχυτές ή καλύμματα για να δημιουργήσετε μια πιο ομοιόμορφη κατανομή του φωτός. 

Φωτισμός Αποθήκης | Φωτισμός εργασιών

Ο φωτισμός εργασιών έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εστιασμένο φωτισμό για συγκεκριμένες εργασίες, όπως η ανάγνωση ετικετών, η ταξινόμηση αντικειμένων και άλλα. Σε μια οικιακή αποθήκη, ο φωτισμός εργασιών πρέπει να είναι φωτεινός και στοχευμένος, παρέχοντας αρκετό φώς για να βλέπετε τι κάνετε χωρίς να δημιουργείται λάμψη ή σκιές. 

Ο φωτισμός εργασίας μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας ποικιλίας φωτιστικών, συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων γραφείου, των λαμπτήρων δαπέδου ή του ρυθμιζόμενου φωτισμού ράγας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε αυτόν τον φωτισμό σε περιοχές όπου θα εργάζεστε ή θα ταξινομείτε αντικείμενα, όπως σε έναν πάγκο εργασίας ή κοντά σε μονάδες ραφιών. 

Φωτισμός Αποθήκης | Φωτισμός έμφασης

Ο φωτισμός έμφασης χρησιμοποιείται για να τονίσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ή αντικείμενα σε ένα δωμάτιο, όπως ένα έργο τέχνης ή ένα διακοσμητικό στοιχείο. Σε μια οικιακή αποθήκη, ο φωτισμός έμφασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τονίσει ιδιαίτερα σημαντικά ή πολύτιμα αντικείμενα ή για να δημιουργήσει μια πιο ελκυστική ατμόσφαιρα. 

Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ταινίες LED για να επισημάνετε τις άκρες των ραφιών ή των μονάδων αποθήκευσης, δημιουργώντας έναν οπτικά πιο ενδιαφέροντα και δυναμικό χώρο. 
Διαβάστε επίσης:Ταινίες LED - 6 διαφορετικές εφαρμογές

Φωτισμός Αποθήκης | Τι να προσέξετε

Όταν σχεδιάζετε τον φωτισμό για την αποθήκη του σπιτιού σας, υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου: 

Λάβετε υπόψη τη θερμοκρασία χρώματος των λαμπτήρων σας. Οι λαμπτήρες με θερμοκρασία χρώματος 5000K ή υψηλότερη θα παρέχουν ένα έντονο, ψυχρό φως που μπορεί να είναι χρήσιμο για φωτισμό εργασιών. Ωστόσο, εάν θέλετε μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε λαμπτήρες με θερμοκρασία χρώματος 3000K ή χαμηλότερη.

Χρησιμοποιήστε φωτιστικά με αισθητήρες κίνησης. Οι αισθητήρες κίνησης μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για εξοικονόμηση ενέργειας και χρόνου. Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε αισθητήρες κίνησης σε περιοχές όπου θα εισέρχεστε και θα εξέρχεστε συχνά .

Εγκαταστήστε φωτισμό έκτακτης ανάγκης. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, είναι σημαντικό να έχετε εφεδρικό φωτισμό στην αποθήκη του σπιτιού σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε φώτα έκτακτης ανάγκης ή επαναφορτιζόμενα φωτιστικά.

Λάβετε υπόψη την ασφάλεια. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα φωτιστικά είναι στερεωμένα με ασφάλεια και ότι δεν υπάρχουν εκτεθειμένα καλώδια ή καυτές επιφάνειες. Αποφύγετε τη χρήση καλωδίων επέκτασης ή υπερφορτωμένων πριζών, που μπορεί να είναι κίνδυνος πυρκαγιάς.

Ο φωτισμός είναι μια σημαντική πτυχή της δημιουργίας μιας ασφαλούς και λειτουργικής οικιακής αποθήκης. Ενσωματώνοντας έντονο και ομοιόμορφο φωτισμό περιβάλλοντος, στοχευμένο φωτισμό εργασίας και φωτισμό έμφασης, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο φωτισμού που καλύπτει τις ανάγκες σας και βελτιώνει τη συνολική εμπειρία σας στο χώρο. Λάβετε υπόψη τη θερμοκρασία χρώματος των λαμπτήρων σας και την ασφάλεια των φωτιστικών σας και θα είστε σε καλό δρόμο για μια καλά φωτισμένη και λειτουργική αποθήκη.

τελευταία άρθρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

FAQs